13. ZeGeVege festival

Zagreb – Trg bana Jelačića – 03. i 04. rujna 2021! – hrvatska Veganmania

Ako niste znali, 13. ZeGeVege festival bit će uvjerljivo najbolji i najposjećeniji dosad! Svi smo se, blago rečeno, nakon preeeduge dvogodišnje pauze zaželjeli najdražeg nam i najzelenijeg festivala. ❤

Iznimno nas raduje što vas možemo pozvati na 13. ZeGeVege festival, koji će se održati u petak 3. rujna 2021. od 8 do 21 sat i u subotu 4. rujna 2021. od 8 do 20 sati! Poštujući sve propisane protuepidemijske mjere, potrudit ćemo se da i ove godine glavni zagrebački trg dva puna dana zašarenimo i zamirišimo bogatom i raznovrsnom ponudom izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama, ali i da vas educiramo i zabavimo. 🙂

ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti. Vrijeme održavanja Festivala poklapa se ove godine i s 20. rođendanom organizatora, udruge Prijatelji životinja, pa obavezno dođite i pozovite sve da se pridruže ovoj veseloj proslavi zdravlja, očuvanja planeta i poštovanja života svih bića!

Pogledajte kako je bilo na prošlom ZeGeVege, a za novosti pratite nas na Facebooku.

Što je održivo življenje?

Održivo življenje je način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne ugrožavaju okoliš, životi ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost i miran suživot svih bića na planetu. Suosjećanje za druge i briga za svijet oko nas temelji su održivog načina življenja.

Održivim načinom življenja unaprjeđujemo vlastito zdravlje te živimo punim plućima i mirne savjesti jer svojim životom ne škodimo drugim bićima. Održiv način življenja podrazumijeva prehranu namirnicama biljnog podrijetla, odijevanje odjeće od neživotinjskih materijala, korištenje proizvoda koji nisu testirani na životinjama, udomljavanje umjesto kupnje životinja, razvrstavanje otpada i štedljivo postupanje s energijom.

Više razloga za veganstvo pronađite na Spremi klopu i Veganopolisu.