16. ZeGeVege festival

Zagreb – Europski trg – 06., 07. i 08. rujna 2024.! – hrvatska Veganmania

Iznimno nas raduje što ćemo i ove godine organizirati 16. ZeGeVege festival, 06., 07 i 08. rujna 2024. Po prvi put ikad ZeGeVege će trajati punoa tri dana kako bismo što više uživali u bogatoj i raznovrsnoj ponudi izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. Uz to ćemo educirati zainteresirane građane putem zanimljivih razgovora na pozornici te ponuditi korisne i zabavne radionice za najmlađe. Ne propustite posjetiti Europski trg u Zagrebu kojeg ćemo zašareniti i ispuniti primamljivim mirisima.

ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti.

Obavezno dođite te pozovite sve da se pridruže veseloj proslavi zdravlja, očuvanja planeta i poštovanja života svih bića!

Pogledajte kako je bilo na prošlom ZeGeVegeu, a za novosti nas pratite na Facebooku.

Što je održivo življenje?

Održivo življenje je način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne ugrožavaju okoliš, životi ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost i miran suživot svih bića na planetu. Suosjećanje za druge i briga za svijet oko nas temelji su održivog načina življenja.

Održivim načinom življenja unaprjeđujemo vlastito zdravlje te živimo punim plućima i mirne savjesti jer svojim životom ne škodimo drugim bićima. Održiv način življenja podrazumijeva prehranu namirnicama biljnog podrijetla, odijevanje odjeće od neživotinjskih materijala, korištenje proizvoda koji nisu testirani na životinjama, udomljavanje umjesto kupnje životinja, razvrstavanje otpada i štedljivo postupanje s energijom.

Više razloga za veganstvo pronađite na Spremi klopu i Veganopolisu.