12. ZeGeVege festival

Zagreb – Trg bana Jelačića – 6. i 7. rujna 2019! – hrvatska Veganmania

Očekujemo više od 50.000 posjetitelja koji će u dva dana obići izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama iz Hrvatske i inozemstva na stotinu štandova.

Petak, 6. rujna 2019. (8-21 sat) i subota, 7. rujna 2019. (8-20 sati) dani su kada vas želimo u Zagrebu kako biste s nama proslavili najveću Veganmaniu u regiji!

Pogledajte kako je bilo na prošlom ZeGeVege, a za novosti nas pratite na Facebooku.

Održivo življenje

Živeći u vrijeme velikih promjena, u nama se budi želja za životom u skladu s prirodom, koju smo do sada bezobzirno iskorištavali. Vrijeme je da joj otplatimo dug održivim življenjem, koristeći prirodna bogatstva za vlastite potrebe, bez onečišćavanja okoliša i ugrožavanja života drugih živih bića.

Ideja iza održiva življenja je suosjećanje i ljubav, ne zanemarujući pritom štednju prirodnih resursa. Prema izvješću organizacija Chatham House i Glasgow University Media Group, objavljenom u studenome 2015., gotovo trećina obradive zemlje koristi se za prehranu stoke za proizvodnju mesa i mlijeka.

U suvremenoj ‘’betonskoj džungli’’ možda se čini teškim živjeti prema tim načelima, ali i najmanjom promjenom svakodnevne rutine može se početi živjeti održivo. Najveća i najjednostavnija promjena koju možete učiniti jest početi konzumirati biljnu hranu koja je znatno manje štetna za okoliš.