13. ZeGeVege festival

Ovogodišnji ZeGeVege je otkazan!

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije i nakon konzultiranja sa stožerom civilne zaštite, zaključili smo da je, i uz najbolju volju, fizički nemoguće osigurati poštovanje svih epidemioloških mjera kako bi ZeGeVege bio potpuno siguran za velik broj sudionika koji u dva dana pohrle na glavni zagrebački trg. Stoga smo morali donijeti tešku odluku da se ovogodišnji ZeGeVege festival, nažalost, ipak neće održati

Zagreb – Trg bana Jelačića – 11. i 12. rujna 2020! – hrvatska Veganmania

Poštujući sve propisane protuepidemijske mjere, pozivamo vas na 13. po redu ZeGeVege festival na kojemu ćete moći dva dana uživati u velikoj i raznovrsnoj ponudi izlagača zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, kao i u edukativnoj i zabavnoj ponudi.

Petak, 11. rujna 2020. (8-21 sat) i subota, 12. rujna 2020. (8-20 sati) dani su kada vas želimo u Zagrebu kako biste s nama proslavili najveću Veganmaniu u regiji!

Pogledajte kako je bilo na prošlom ZeGeVege, a za novosti nas pratite na Facebooku.

Što je održivo življenje?

Održivo življenje je način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne ugrožavaju okoliš, životi ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost i miran suživot svih bića na planetu. Suosjećanje za druge i briga za svijet oko nas temelji su održivog načina življenja.

Održivim načinom življenja unaprjeđujemo vlastito zdravlje te živimo punim plućima i mirne savjesti jer svojim životom ne škodimo drugim bićima. Održiv način življenja podrazumijeva prehranu namirnicama biljnog podrijetla, odijevanje odjeće od neživotinjskih materijala, korištenje proizvoda koji nisu testirani na životinjama, udomljavanje umjesto kupnje životinja, razvrstavanje otpada i štedljivo postupanje s energijom.

Više razloga za veganstvo pronađite na Spremi klopu i Veganopolisu.